Ak Kuyruklu Kız Kuşu
Ak Kuyruklu Kız Kuşu orta boyutlardaki kızkuşu, uzun-bacaklı ve uzun-gagalıdır. Yetişkinler, kahverengi sırt ve ön boyun, soluk yüz ve gri göğsü olan ince dik kuşlardır. Uzun sarı bacakları, saf beyaz kuyruğu ve kendine özgü kahverengi, beyaz ve siyah kanatları bu türü benzersiz kılar. Genç kuşların sırtları pulludur ve kuyruklarında biraz kahverengi görünebilir. Boyu 17-29 cm, kanat açıklığı 26-30 cm, ağırlığı 110-200 gr’dır. Yerdeki yuvaya dört yumurta bırakılır. Üreyen çiftler sırayla yumurtaları kuluçkaya yatırır. Civcivler 25 gün sonra yumurtadan çıkar. Civcivler kendi kendilerini besleyebilirler.
Ak Kuyruklu Kız Kuşu Yaşam Alanları ve Beslenme:
Ak Kuyruklu Kız Kuşu Yaşam Alanları:
Ak Kuyruklu Kız Kuşları sahiller, okyanus Kıyıları, sulak alanlar. 0 ile 1000 metre aralığındaki yüksekliklerde görülebilirler. Göçmen beyaz kuyruklu kız kuşu popülasyonları Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, kuzeybatı Afganistan, kuzeybatı İran, Türkiye, Suriye ve Azerbaycan’ın bazı bölgelerinde görülmektedir. Bu bölgedeki popülasyonları kışlama için güneye göç eder. Kışlayan Akkuyruklu Kızkuşu popülasyonları Sudan, Mısır, İran, Pakistan, batı ve kuzeybatı Hindistan’da görülür
Ak Kuyruklu Kız Kuşu Beslenme:
Ak Kuyruklu Kız Kuşları beslenmesi esas olarak böceklerden oluşur. Ayrıca tohumlar, tahıllar, yapraklar ve çiçeklerle beslenir. Bu tür yerde beslenir, böcekleri ve diğer küçük avları toplar. Sürülmüş tarlalar ve çayırlar en sevdikleri beslenme alanlarıdır.