Balık Kartalı
Balık Kartalı suya dalarak avlanabilen tek yırtıcı kuş türüdür. Orta büyüklükte, uzun kanatlı, beyaz gövdeli bir yırtıcıdır. Uzun ve ince kanatlarıyla uçuşta silüeti bir martıyı andırır. Alttan bakıldığın gövdesi ve kanat örtüleri beyaz, el bileği lekesi ve kanat uçları koyu renkli görünür. Kuyruk ve kanat telekleri çizgilidir. Beyaz renkte olan başında, göz üzerinden geçerek arkaya doğru giden siyah sürmesi dikkat çekicidir. Uçuşta kanatlarını el bileğinden aşağı kıvırır ve karşıdan bakıldığında “M” şeklinde görünür, kanat uçlarında 4 parmak belirgindir.
Balık Kartalları erişkinlerde kanat altı örtü tüyleri ile kanat telekleri arasındaki siyah bant, benekli-çizgili halde görülmez, kalın bir hat oluşturur ve kuyruk ucunda kalın bir bant görünür; gençlerde kuyruk eşit kalınlıkta çizgilidir. Kanat üstüne bakıldığında erişkinler tekdüze bir renkte kanatlara sahipken, gençlerde tüylerin uçları açık renklidir. Aktif bir şekilde yani kanat çırparak göç ettiği için termallere ihtiyaç duymaz ve akşam saatlerinde de göçüne devam eder.
Balık Kartalı Yaşam Alanları ve Beslenme:
Balık Kartalı Yaşam Alanları:
Balık Kartalları göçü sırasında balık avlayabileceği bütün tatlı, tuzlu ve acı su gölleri, hatta deniz çevresinde dahi gözlenir. Yaygın görülen bir geçit türüdür. Uygun sulak alanı bulunan bütün bölgelerde göç dönemlerinde görülebilir. Doğu Akdeniz ve Ege Bölgesi’nin sahil kesimlerinde sulak alanlarda zaman zaman kışlamaktadır.
Balık Kartalı Yaşam Beslenme:
Balık Kartalları besinlerinin tamamına yakınını, suya dalarak avladığı balıklar oluşturur.