Bozkır Ötleğen Kuşu
Bozkır Ötleğen Kuşu kısa kuyruk, gaga ve bacaklara sahip orta-küçük bir ötleğen türüdür. Erkek birey gri kafa ve göz çevresinde beyaz bir halkaya sahiptir. Kahverengi üst kısımlar daha pembeye çalan alt ve pembe göğüse sahiptir. Dişi birey erkekten daha donuk renklere sahiptir. Her iki cinsiyette deve tüyü renginde kanat tüyleri vardır. Boyu 12-13 cm, kanat açıklığı 13-17 cm ve ağırlıkları 9-11 gram’dır. Kuluçka süreleri 12-14 gün arasındadır. Gençler dişilere benzer, gri olmayan ve kremsi alt kısımları vardır. Yılda 2 defa kuluçkaya yatarlar. Yuvaya 4-5 yumurta bırakırlar. Tüylenme ve uçuşa elverişli hale gelme süreleri 12-13 gün civarında sürmektedir. Kısa mesafe göçmenidirler.
Bozkır Ötleğen Kuşu Yaşam Alanları ve Besleme:
Bozkır Ötleğen Kuşu Yaşam Alanları:
Bozkır Ötleğen Kuşu kuru çalılıklarda, açık arazilerde ve bazen de tuzlu bataklıklarda bulunurlar. Akdeniz havzasında, batıda Portekiz, İspanya ve Fas’tan, Fransa, İtalya ve Libya üzerinden ve Kıbrıs, Suriye, İsrail, Ürdün ve Lübnan’da bulunur. Ülkemizde Hatay, Şanlıurfa, Malatya ve Diyarbakır’da kayıtları mevcuttur.
Bozkır Ötleğen Kuşu Beslenme:
Bozkır Ötleğen Kuşları böceklerle beslenirler. Çekirge, tırtıl, sinek, karınca ve küçük böceklerin yanı sıra örümcekler, yumuşakçalar ve bazen tohumlar ve meyveler diyetlerinde yer almaktadır.