Buz Dalgıcı
Buz Dalgıcı üreme dönemlerinde tüyleri siyah ve beyazdır. Her iki yetişkin de benzerdir. Erkek dişiden daha büyüktür. Baş ve boyun yeşil parlak siyahtır ve çene ile boğaz arasında ince siyah beyaz bir çizgi ve boyun kenarlarında ince siyah dikey çubuklarla iki göze çarpan beyaz leke görebiliriz. Üst kısımlar siyah beyaz desen gösterir. Sırt ve kürek kemikleri siyah, yoğun beyaz beneklidir. Üst kanat, uçuş tüyleri dışında siyahımsı, ince benekli beyazdır.
Kuyruk siyah. Alt kısımlar saf beyazdır. Siyah gaga düzdür. Gözler koyu kırmızıdır. Bacaklar ve perdeli ayaklar siyahtır. Kış tüylerinde yetişkin, koyu taç ve ense ile kahverengimsi-gridir. Alt kısımlar beyazdır. Yavrular kahverengi gözlüdür. Yavruların tüyleri üremeyen yetişkinleri andırır. Uzunlukları 69-90 cm, kanat açıklığı 127-147 cm, ağırlıkları 2780-4480 gram kadardır. Dişi kuluçkaya genellikle iki yumurta bırakır. Kuluçkaya her iki ebeveyn tarafından yatılır. Bu süre yaklaşık 24-25 gün sürer.
Buz Dalgıcı‘nın daha büyük civcivler, ebeveynleri tarafından getirilen yiyeceklerin çoğunu alır ve daha güçsüz olan civciv genellikle birkaç gün içinde ölür. Yumurtadan çıktıktan hemen sonra yüzebilir ve dalabilirler. Daha sonra yuvadan ayrılırlar ve genellikle yüzerken veya yetişkinlerin sırtlarında dinlenirken görülürler. Yumurtadan çıktıktan 70-77 gün sonra tamamen tüylenirler. İki yaşında cinsel olarak olgunlaşırlar. Ebeveynler onları tamamen büyüyene kadar beslerler.
Buz Dalgıcı Yaşam Alanları ve Beslenme:
Buz Dalgıcı Yaşam Alanları:
Buz Dalgıcı geniş, derin, tatlı su göllerinde, açık tundrada veya menzile göre iğne yapraklı ormanların yakınında ürer. Ancak genellikle küçük adacıklarda yuva yapar. Kış aylarında, bu tür kıyılarda, korunaklı koylarda olduğu gibi kayalık burunlarda ve hatta bazen iç kısımlarda buzsuz su kütlelerinde bulunurlar. Kuzey Amerika, Orta ve Kuzey Avrupa, İskandinav ülkeleri, İzlanda, Grönland’da görülürler.
Buz Dalgıcı Beslenme:
Buz Dalgıcı esas olarak balıklar bazı kabuklular, yumuşakçalar, suda yaşayan böcekler, kurbağalar ve diğer bazı amfibiler ile beslenir. Aynı zamanda su yosunları, söğüt filizleri, tohumlar, yosunlar ve algler beslendikleri bilinmektedir.