Döğüşken Kuş
Döğüşken Kuş boynu uzun, başı küçüktür. Gagası görece kısa ve aşağı hafifçe kıvrıktır. Bacak rengi cinsiyete ve yaşa göre değişkenlik gösterir. Kırmızıdan yeşilimsi griye kadar farklı renklerde olabilir. Uçarken ayakları belirgin olarak kuyruk ucunu aşar. Beyaz kanat çizgisi belirsizdir. Kuyruk sokumunun orta kısmında koyu bir şerit geçer, bu koyuluğun etrafı oval şekilde beyaz lekeler ile çevrilidir. Erkeğinin üreme dönemi giysisi gösterişlidir ve başka bir tür ile karıştırılmaz. Üreme dışı erkeği oldukça sade görünümlüdür. Genel olarak gri – kahve renklerdedir. Gaga etrafındaki beyazlık göze çarpar. Gencinin üst tarafındaki koyu kahverengi tüylerin kenarları krem rengi veya beyazdır. Başı, boynu ve göğsü krem rengindedir.
Döğüşken Kuş Yaşam Alanları ve Beslenme:
Döğüşken Kuş Yaşam Alanları:
Döğüşken Kuşlar tatlı su bataklıklarında ve sulak çayırlarda yuva yapar. Kışın küçük sürüler halinde lagün ve göl kıyılarında bulunur. Türkiye’nin tamamında göç dönemlerinde görülen bu tür, İç Anadolu ve Doğu Akdeniz’de kışlamaktadır.
Döğüşken Kuş Beslenme:
Döğüşken Kuşlar böcekler ve böcek larvaları, solucanlar, örümcekler, küçük kabuklular, kurbağalar ve küçük balıklardan oluşan geniş bir diyeti bulunur. Ayrıca bitkisel beslendiği de görülür.