1. Anasayfa
  2. Tavuklar Bölümü

Endülüs Tavuğu

Endülüs Tavuğu'nun genel özellikleri nelerdir.?

Endülüs Tavuğu
Endülüs Tavuğu

Endülüs Tavuğu

Endülüs Tavuğu erken tarihi hakkında çok az bilgi vardır. Endülüs’ten mavi tavuklar en geç 1851’de İngiltere’ye ithal edildi. Mavi bağcıklı tüylere sahip “uluslararası” Endülüs türünün yaratılması, ister Endülüs’te ister Britanya’da olsun, İngilizlere atfedilir. Özellikle iki yetiştiricinin, uzun yıllar süren bu süreci başlattığı düşünülmektedir: Biri Fareham, Hampshire’dan Coles ve batı Londra’daki Shepherd’s Bush’tan John Taylor bir başka davacı da Dartmouth kontesi olan Augusta Legge idi. Endülüslüler Ocak 1853’te Londra’daki Baker Street’te gösterildi

Endülüs tavuğu 1850-55 yaklaşık ABD’yi ulaştı ve ilk baskısında alındı Mükemmeliğin Standardı ait Amerikan Kümes Derneği 1874 yılında 1870 yılında Güney Amerika’da geldi ve ilk Almanya’da gösterildi cins aynı yıl, 1880’lerde bir ufak tefek yaratıldı.

Endülüs Tavuğu genel özellikleri nelerdir:

Endülüs tavukları arduvaz mavisi tüylerine, siyah tüyler için E geni ile kombinasyon halinde siyah rengi veren melaninin kısmi seyreltmesini üreten bir seyreltme geni neden olur . Endülüslülerin tümü mavi değildir. Genin iki kopyasına sahip kuşlar neredeyse tamamen seyreltme gösterir ve kirli beyazdır; kopyası olmayan kuşlarda seyreltme yoktur ve siyahtır, bir kopyası olanlar kısmi seyreltmeye sahiptir ve mavidir. Mavi kuşlar, Mendel oranında , diğer renklerin her birinden iki kat daha sık görülür . Hepsi popülasyonda mevcuttur.

Endülüs tavuğunun kulak memeleri pürüzsüz, beyaz ve badem şeklindedir; tepe tek ve orta büyüklükte, iyi tanımlanmış beş nokta ile. Cilt beyazdır ve bacaklar ve ayaklar siyahtır. Andaluza Azul tavukları yılda yaklaşık 165 beyaz yumurta bırakır; yumurtalar 70-80 g ağırlığındadır . En büyük yumurtaları mavi yetiştirilmiş beyaz tavuklar bırakır.