Gece Balıkçıl Kuşu
Gece Balıkçıl Kuşu genel olarak siyah, beyaz ve gri renklerde olan tıknaz, küçük bir balıkçıldır. Erişkinin tepesi ve sırtı siyah, alnı, gıdısı ve yanakları beyazımsıdır. Ensesinden çıkan uzun süs tüyleri beyazdır. Kırmızı gözü dikkat çeker. Bacakları ve ayakları sarı veya turuncudur, ayakları kur döneminde kısa bir süreliğine açık kırmızı olabilir. Kısa ve kalın gagası simsiyahtır. Kahverengi gencinin kanatlarındaki beyaz benekler dikkat çeker. Genci bu özelliği ile balaban ve alaca balıkçıldan rahatlıkla ayırt edilir. Gündüz ağaç dallarında dinlenen bu tür, akşamüstü küçük ya da büyük gruplar halinde uçarken görülür. Uçarken vıraklamaya benzer bir ses çıkarır.
Gece Balıkçıl Kuşu Yaşam Alanları ve Beslenme:
Gece Balıkçıl Kuşu Yaşam Alanları:
Gece Balıkçıl Kuşları Türkiye’nin bütün bölgelerinde göç zamanında ve yaz aylarında görmek mümkündür. Uygun habitata sahip alanlarda ürediği bilinmektedir. Son yıllarda az da olsa kışlama kayıtları mevcuttur. Göller, lagünler, akarsular, bataklık alanlar, kanallar, ıslak çayırlar ve tatlı su kenarındaki ağaçlık alanlarda bulunur. Çoğunlukla ağaçlarda, nadiren de sazlıklarda yuvalanmaktadır.
Gece Balıkçıl Kuşu Beslenme:
Gece Balıkçıl Kuşları oldukça geniş bir diyeti vardır. Küçük balıklar, amfibiler, yılanlar, kertenkeleler, küçük kuşlar, küçük memeliler, kabuklular, böcekler, yumuşakçalar ve bitkiler ile beslenir.