Gri Balıkçıl Kuşu
Gri Balıkçıl Kuşu genel olarak gri ve beyaz renklerde olan, uzun boyunlu, uzun bacaklı büyük bir balıkçıldır. Uzun gagası oldukça kalındır. Üst tarafı gri, boynu beyazımsı olup boyun önü boyunca uzanan çizgiler siyahtır. Erişkinin başı beyaz, başının her iki tarafındaki süs tüyleri siyahtır. Gagası kur döneminde kısa bir süre turuncu olur. Üreme dışı formunda sarımsı veya gridir. Bacakları kahverengidir. Gencinin üstü, tepesi ve gagası daha koyudur. Bacakları grimsidir. Uçuşu oldukça yavaştır. Uçarken çıkardığı çığlığa benzer sesi ile diğer türleri kaçırabilir. Uçuşta boynunu leylekteki gibi ileri doğru uzatmaz. Boynu vücuda doğru toplanır. Uçuşta boyun çıkıntısı yuvarlaktır. Kışın daha kalabalık gruplar halinde bulunur.
Gri Balıkçıl Kuşu Yaşam Alanları ve Beslenme:
Gri Balıkçıl Kuşu Yaşam Alanları:
Gri Balıkçıl Kuşları kış aylarında ve göç dönemlerinde Türkiye’nin tamamında görülebilir. Akdeniz’in kıyı şeridi, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun büyük bir kısmı haricinde, diğer bölgelerde üremektedir. Sığ sulak alanlar, deniz ve göl kıyıları, lagünler ve bataklıklarda bulunur. Genellikle ağaçlara yuva yapar, nadiren sazlıklarda ve kayalıklarda da yuvalanmaktadır.
Gri Balıkçıl Kuşu Beslenme:
Gri Balıkçıl Kuşları diyeti oldukça geniştir. Böcekler, yumuşakcalar, kabuklular, yılanlar, kertenkeleler, amfibiler, küçük memeliler, kuşlar ve balıklar ile beslenir.