Paçalı Şahin
Paçalı Şahin uzun ve geniş kanatlı, nispeten küçük kafalı, koyu kahve – beyaz renklere sahip, kızıl şahin büyüklüğünde bir yırtıcıdır. Otururken kartallardaki gibi tüylü tarsusları ile diğer şahinlerden ayrılır. Beyaz kuyruğunun ucunda her zaman koyu bir bant görülür. Kanat altı genelde çok açık renklidir ve koyu el bileği lekesi hem oldukça geniş hem de beyaz el telekleri ve kanat altı örtü tüyleri ile çok kontrast yapar. Uçuşu sakindir ve avlanırken çok sık askıda kalır.
Paçalı Şahinler dönerek yükselirken kanatlarını yukarı kaldırır ve küçük bir kaya kartalını andırır. Erişkinlerde kolye ve koyu kuyruk ucu bandı belirgindir, kanat uçları koyudur ve firar hattında belirgin koyu bir bant vardır.. Gençlerde kolye belirsizdir, göğüs kısmında dikine çizgilenme vardır. Kuyruk ucundaki ve firar hattındaki bant siliktir. Üstten bakıldığında el teleklerinde ve kanat örtü tüylerinde açık alanlar görülür.
Paçalı Şahin Yaşam Alanları ve Beslenme:
Paçalı Şahin Yaşam Alanları:
Habitat: Ülkemizde üremeyen bu tür, tundrada, vadilerde, ormanlar ve kayalık alanlarda ürer. Ülkemizde genellikle açık araziler ve sulak alanların çevresinde görülür. Ülkemizde az sayıda görülen kış göçmeni ve nadir geçit türüdür.
Paçalı Şahin Beslenme:
Beslenme: Besinlerinin büyük bir bölümünü küçük memeliler ile özellikle tarla fareleri ile oluşturur.