Sığır Balıkçıl Kuşu
Sığır Balıkçıl Kuşu kısa boylu, kısa bacaklı, küçük ve kompakt yapılı, beyaz bir balıkçıldır. Küçük ak balıkçıl ile karıştırılabilir. Ondan daha kısa ve açık renkli gagası, daha kısa bacakları, kısa ve kalın boynu, sarkık gerdanı ve daha kompakt bir yapıya sahip olması ile ayrılır. Üreme döneminde tepesi, sırtı ve göğsü turuncu tonlardadır. Gagası turuncumsu- kırmızı veya sarı görülebilir. Kur döneminde gaga dibi pembe, gaga ucu turuncudur. Üreme dışı formunda bembeyazdır. Gencinin gagası ve bacakları koyudur. Gagası kısa bir süre içinde sarı renge dönüşür.
Sığır Balıkçıl Kuşu Yaşam Alanları ve Beslenme:
Sığır Balıkçıl Kuşu Yaşam Alanları:
Sığır Balıkçıl Kuşları yayılış alanını kuzeye doğru genişletmektedir. Orta Karadeniz, Marmara, İç Anadolu, Kıyı Ege ve Akdeniz’de lokal olarak üremektedir. Geçit sırasında diğer bölgelerde de görülebilir. Doğu Akdeniz’de kışlamaktadır. Çayırlar, tarım alanları ve yarı kurak açık arazilerde bulunan bu tür genellikle otlayan hayvanların etrafında beslenir. Göl ve nehirlere yakın ağaçlar ve çalılarda koloniler halinde yuvalanır.
Sığır Balıkçıl Kuşu Beslenme:
Sığır Balıkçıl Kuşları böcekler, yumuşakçalar, kabuklular, kertenkeleler, kurbağalar ve nadiren de olsa küçük kuşlar ile beslenir.