Sumru
Sumru bölgedeki en yaygın ve bol olan sumru türüdür. Üreme giysisinde gagası koyu turuncu olup, gaga ucu siyahtır. Yanakları ve boğazı beyaz, alt tarafı açık gridir. Dıştaki el telekleri koyu, içteki el telekleri daha açık renklidir. İkisi arasında keskin bir ayrım vardır. Oldukça uzun olan kuyruğu derin çatallıdır. Üreme dışı giysisinde gagası siyah, alnı beyazdır. Gencinin gaga dibi ve bacakları turuncudur. Alnı beyazdır. Koyu renkli geniş hücum hattı bulunur. Kuyruğu erişkine göre daha kısa ve az çatallıdır. Kuyruk sokumunun ortası açık gri renktedir.
Sumru Yaşam Alanları ve Beslenme:
Sumru Yaşam Alanları:
Göl, deniz kıyılarına ve buralarda bulunan ufak adalara koloniler halinde yuva yaparlar. Göç dönemlerinde ve kış aylarında denizde daha sık görülür. Türkiye’nin tamamında yaz aylarında ve göç dönemlerinde görülür. Doğu Karadeniz, Batı Karadeniz, Akdeniz Bölgesi’nin batısı ve Doğu Anadolu’nun büyük bir bölümü haricinde, diğer bölgelerde üremektedir.
Sumru Beslenme:
Sumrular diyetinin önemli bir kısmını balıklar oluşturur. Böcekler ve kabuklu canlılar diyetinin geri kalan kısmını teşkil eder.