Tepeli Patka Ördeği
Tepeli Patka Ördeği alnı dik, kısa gövdeli, ince boyunlu, başı nispeten köşeli, küçük bir dalıcı ördektir. Uçarken seçilen beyaz kanat bandı belirgin ve parlaktır. Erkeğin tepesi uzun, dişinin tepesi daha kısadır. Erkeğin gagası mavimsi gri, gaga ucu siyah, başı koyu mor, göğsü, kuyruğu ve sırtı siyah, karnı beyazdır. Dişisi genel olarak kahverengidir, karnı beyazdır, gaga dibinde ufak bir beyazlık bulunur. Bazı dişilerin gaga dibindeki beyazlık geniş olabilir. Karabaş patka dişilerindeki gibi ayrıca bazı bireylerde pasbaş patka ördeğinde olduğu gibi kuyruk altı örtülerinde beyazlık görülebilir. Yazın tüy dökümündeki erkeği dişiye benzerler. Ondan daha açık yan tarafı, daha koyu gövdesi ve başı ile ayrılır.
Tepeli Patka Ördeği Yaşam alanları ve beslenme:
Tepeli Patka Ördeği Yaşam alanları:
Tepeli Patka Ördeği kış aylarında ve göç dönemlerinde ülkemizin bütün bölgelerinde görülen bu tür, sadece Amasya ve Doğu Anadolu’da üremektedir. Bitki örtüsünün sık olduğu kıyılarda üreyen bu tür; kışın deniz kıyıları, göller, lagünler ve koylarda görülür. Beslenme diyetlerinin önemli bir kısmını yumuşakçalar, kabuklular ve su böcekleri oluşturur. Ayrıca su bitkileri, tohumlar ve bitki kökleri ile de beslenirler.
Tepeli Patka Ördeği Beslenme:
Diyetinin önemli bir kısmını yumuşakçalar, kabuklular ve su böcekleri oluşturur. Ayrıca su bitkileri, tohumlar ve bitki kökleri ile de beslenir.