Bataklık Kamışçını
Bataklık Kamışçını saz kamışçını veya ağaç kamışçını ile karıştırılabilir. İkisinin karışımı gibidir. Her iki türden biraz daha iridir. Kuyruk altı tüylerinin kabarık, uzun ve hafif çizgili olması, genellikle göğsünde silik çizgilerin bulunması ile saz kamışçınından ayırt edilir. Bazı bireylerde göğüste çizgilenme olmayabilir veya seçilemeyebilir. Locustella cinsindeki türlerin tipik özelliği en uzun kuyruk altı tüyünün en kısa kuyruk tüyünden daha uzun olmasıdır.
Acrocephalus türlerinde ise en uzun kuyruk altı tüyü en kısa kuyruk tüyünü geçmez. Ancak bu özellik arazide bu türleri ayırmak için kullanışlı değildir. Ancak çok detaylı fotoğraflarda kullanılabilir. Ağaç kamışçınından ise genel olarak daha canlı kahverengidir. Göğsündeki ve kuyruk altı tüylerindeki çizgilenmeler ağaç kamışçınında olduğu kadar belirgin değildir. Diğer Locustella kamışçınları gibi kuyruğunu sıkça kaldırıp indirir.
Bataklık Kamışçını Yaşam Alanları ve Beslenme:
Bataklık Kamışçını Yaşam Alanları:
Bataklık Kamışçınları bataklık ve sazlık alanlarda bulunurlar. Türkiye’nin tamamında göç dönemlerinde görülebilen bu tür, yaz aylarında her bölgede, lokal olarak dağılmış uygun habitatlarda görülebilirler.
Bataklık Kamışçını Beslenme:
Bataklık Kamışçını böcekler ve böcek larvaları başlıca besin kaynağıdır.