Büyük Su Çulluğu

Büyük Su Çulluğu genel özellikleri nelerdir.?

Büyük Su Çulluğu

Büyük Su Çulluğu

Büyük Su Çulluğu Boyları 27-29 cm, kanat açıklıkları 47-50 cm ve ağırlıkları 140-260 gram kadardır. Kuluçka süreleri 20 gündür. Yılda 1 kez kuluçkaya yatarlar. Yuvaya 4-5 yumurta bırakırlar. Tüylenmeleri ve uçuşa elverişli hale gelmeleri 21-28 gün arasındadır. Dar devetüyü ve daha açık kahverengi vermikülasyonları ve dar soluk çizgileri olan koyu kahverengi üst kısımlara sahiptir. Üst kanatta, kanat örtüleri kalın beyaz uçlara sahiptir. Uçuş tüyleri koyu kahverengidir.

Büyük Su Çulluğu üst kuyruk, esmer taban dışında beyaz dış rektrikleri gösterir. Alt kısımlarda, boyun ve göğüs üst kısmı soluk kahverengi, alt göğüs kısmında zikzaklar oluşturan koyu kahverengi lekeler ve çizgiler oluşur. Beyazımsı yan kısımlar ve karın yoğun bir şekilde siyahımsı çizgilidir. Ancak karın merkezi beyaz ve çubuksuzdur. Kanat altı örtüleri ve koltuk altı çubukları kahverengi ve beyazdır. Kafa deseni, su çulluğu için tipiktir, ancak bilgiler arasında biraz daha dar bir çizgi, daha esmer kulak örtüleri ve yüzün kenarlarında daha ağır koyu lekeler vardır.

Büyük Su Çulluğu gaga sarımsı ila yeşilimsi kahverengi bir taban ile koyu kahverengidir. Üst mandibula boyunca yarı yolda hafif aşağı doğru bir açı gösterir. Gözler koyu kahverengidir. Bacaklar ve ayaklar soluk grimsi-yeşil ila donuk kahverengimsi sarıdır. Erkek ve dişi benzer tüylere sahiptir. Ancak dişi erkekten biraz daha büyüktür. Yavru yetişkinlere benzer. Ancak üst kısımlar daha dar çizgiler ve kanat örtülerinde daha az göze çarpan beyaz uçlar gösterir ve beyaz dış rektuslar çubuklu kahverengidir.

Büyük Su Çulluğu Yaşam Alanları ve Beslenme:

Büyük Su Çulluğu Yaşam Alanları:

Büyük Su Çullukları çimenli bataklıklarda, sazlı bataklıklarda, nemli çayırlarda, genellikle çalılar veya ormanlarla çevrilidir. Bataklık ve bataklıkların yakınındaki daha kuru ormanlık alanlarda yerel olarak üreyebilir. Geçişte, kısa çimenli ıslak tarlalarda, bataklık kenarlarında, çayırlarda ve sazlı bataklıklarda bulunur. Benzer habitatlarda, pirinç tarlalarında ve yakın zamanda su basmış alanlarda kışlar.

İskandinavya’da, Doğu’dan Baltık Devletleri’ne, Polonya’dan ve Batı Rusya’dan Yenisey’e kadar ürer. Kışları Sahra altı Afrika’da ve ara sıra Orta Doğu’da geçirir.

Büyük Su Çulluğu Beslenme:

Büyük Su Çullukları yumuşak çamurda araştırıp bulduklarını yerler. Çoğunlukla, böcekler ve yer solucanları ayrıca ara sıra bitkisel materyallerle de beslenirler.

Yazı gezinmesi

Mobil sürümden çık