Çamur Çulluğu
Çamur Çulluğu büyük, zarif, uzun gagalı ve uzun bacaklı bir kıyı kuşudur. Dümdüz olan gagasının dibi turuncudur. Uçarken belli olan beyaz kanat çizgisi, beyaz kuyruğu ve kuyruk ucundaki geniş siyah bant tanınmasını kolaylaştırır. Uzun bacakları, uçarken kuyruk ucunu belirgin şekilde aşar. Üreme döneminde; başı, boynu ve göğsü turuncu renktedir. Karnı ve böğrü siyah çizgilidir. Kuyruk altı beyazdır. Kışın üreme dönemine göre oldukça sade bir görünümü vardır. Beyaz kuyruk altı dışında alt ve üst tarafı düz gridir. Gözünün önündeki beyaz kaşı dikkat çeker.
Çamur Çulluğu Yaşam Alanları ve Beslenme:
Çamur Çulluğu Yaşam Alanları:
Çamur Çullukları sulak alanların etrafındaki çayırlıklarda ürer. Kışın ve göç ederken çamur düzlüklerinde, göl ve lagün kıyılarında ve taşkın sahalarında bulunabilir. Türkiye’de üremeyen bu tür, göç dönemlerinde tüm sulak alanların çevresinde görülebilir. Kıyı Ege, İç Anadolu ve Doğu Akdeniz’de düzenli olarak kışlamaktadır.
Çamur Çulluğu Beslenme:
Çamur Çullukları küçük balıklar, böcekler ve böcek larvaları ile solucanlar diyetinin büyük bir kısmını oluşturur. Göç ederken ve kışın bitkisel de beslenebilir.