1. Anasayfa
  2. Tavuklar Bölümü

Cochin Tavuğu​

Cochin Tavuğu​'nun genel özellikleri nelerdir.?

Cochin Tavuğu​
Cochin Tavuğu
0

Cochin Tavuğu​

Cochin Tavuğu Çin menşeili bir tavuk cinsidir. Dev ve Cüce Cochin olmak üzere iki çeşidi bulunan Cochin tavuğunun cüce çeşidi Pekin bantam olarak da adlandırılır. Chinese Shanghai olarak bilinen tavuk ırkına mensuptur.

Cochin Tavuğu genel özellikleri:

Cüce Cochin: 180, Dev Cochin 130-150 adet /Beyaz / Açık kahve
Horoz: 5 Kg. Tavuk: 4 Kg (Cüce Cochin Horoz: 1,5 Kg. Tavuk:1,2 Kg.)
Siyah, beyaz, sarı, kahverengi ve gümüş
Sevecen, kolay evcilleşebilen, az öten

Cochin Tavukları yumurta verimi düşük olan Dev Cochinler, daha çok süs ve et maksatlı beslenmeye uygundur. Cochin Tavuğu ve özellikleri, bu cinsi eti dışında bir sergi hayvanı olarak kullanıma uygun hale getirmektedir.
Çin’de yetişen Cochin tavuğunun ilk türlerinin Budist rahipler tarafından gezginlere yedirilmek üzere yetiştirildikleri bilinmektedir. 19. yüzyılın ortalarında ABD ve Britanya’ya ihraç edilmiştir. Bu tavuk cinsinin popüler hale gelişi 1855 yılında yazılan Tavuk Çılgınlığı Tarihi adlı kitap ile olmuştur. Popüler olduğu dönemi anlatan kitapta anlatılanlardan, tavuğun o dönemde standartlaştırılamadığı anlaşılmaktadır.

Dev Cochin tavuğu iri gövdeli, Cüce Cochin ise büyük cinsin minyatürü şeklindedir. Tüy yoğunluğu çok fazla olan Cochin cinsi tavukların bu özellikleri dolayısıyla bazı kaynaklar üretimi artırmak için genital bölgenin tüylerinin kısaltılmasını tavsiye etmektedir. Ayaklarına kadar tüyle kaplı olmaları en büyük özellikleri arasındadır.