Fırtına Kırlangıcı
Fırtına Kırlangıcı boyu 15-16 cm, kanat açıklığı 37-42 cm, 20-30 gram kadardır. Neredeyse tamamen kahverengimsi-siyah renklere sahiptir ve uzaktan siyah görünür. Küçük siyah bir gagaya ve siyah gözlere sahiptir. Kanadın alt tarafında, bu türün diğer benzer türlerden ayrılmasına yardımcı olan kendine özgü bir beyaz bant vardır. Uçuşta, kanat altında beyaz bir çubuk gösterir. Beyaz sağrı kuyruk üst bölümünün tabanını tamamen sarar. Ayakları perdelidir.
Siyah bacaklar ve ayaklar uçuşta kuyruğu geçmez. Ayrıca uçarken daha fazla süzülme ve kanat çırpışları görülür. Yakından bakıldığında, küçük gaganın tepesinde belirgin bir “tüp” vardır ve bu onu tubenozlar olarak bilinen deniz kuşları grubunun bir üyesi olarak ele verir. Ömür boyu tek eşlidir. Kuzey Atlantik ve Batı Akdeniz’deki adalarda ürer. Üreme zamanları Mayıs-Ağustos aylarıdır.
Fırtına Kırlangıcı her bir çiftin bir kaya yarığı veya yuvasında yuva yaptığı üreme kolonileri oluştururlar. Her iki ebeveyn tarafından 38-50 gün kuluçkaya yatırılan tek bir beyaz yumurta bırakırlar. Yavru, yumurtadan çıktıktan sonra yaklaşık 50 gün boyunca her iki ebeveyn tarafından beslenirler. Yavru 4-5 yaşlarında cinsel olgunluğa erişirler.
Fırtına Kırlangıcı Yaşam Alanları ve Beslenme:
Fırtına Kırlangıcı Yaşam Alanları:
Fırtına Kırlangıcı yaşamının çoğunu açık denizde geçirir. Sadece üremek için memeli ve yırtıcı hayvanların bulunmadığı açık denizdeki kayalık adaları ziyaret ederler.
Fırtına Kırlangıcı Beslenme:
Fırtına Kırlangıçları deniz yüzeyinden alınan planktonları içerir. Küçük balıklar, kafadan bacaklılardan ve kabuklulardan oluşur.