Kara Alınlı Örümcek Kuşu
Kara Alınlı Örümcek Kuşu alnından gözünün arkasına kadar uzanan geniş ve siyah bir sürmesi vardır. Alt tarafı özellikle erkeğinde pembeye çalar. Gagası oldukça kalın, siyah ve ucu kıvrıktır. Kanatları oldukça uzundur; kanat uçları kuyruk dibine kadar uzanır. Beyaz kanat lekesi orta büyüklüktedir; el telekleri üzerinde ve düzgün sınırlıdır. Kuyruğu siyah, yanları beyazdır. Bacakları duman rengindedir. Ergeninin üst tarafı çizgili, alnı gridir ve gagasından gözünün gerisine dek uzanan bir maskesi vardır; gagasının dibi daha açık renklidir. Gencinin üst tarafı beje çalar ve enine silik çizgilidir. Üreme dönemi dışında göğsü ve karnı kirli beyaz ve sarı gibidir. Üreme döneminde pembeleşir.
Kara Alınlı Örümcek Kuşu Yaşam Alanları ve Beslenme:
Kara Alınlı Örümcek Kuşu Yaşam Alanları:
Kara Alınlı Örümcek Kuşları ağaçlıklar, çalılıklarda, tarımsal arazilerde, meyve bahçeleri ve alçak fundalıklarda yaşar. Yuvasını ağaçlarda ve yüksek çalılarda kurarlar. Ülkemizin her bölgesinde görülebilen yaz göçmeni ve geçit türüdür.
Kara Alınlı Örümcek Kuşu Beslenme:
Kara Alınlı Örümcek Kuşu besinin çoğunluğunu böcekler oluşturur. Genellikle toprakta dolaşan kınkanatlı böcekleri ve çekirgeleri yer. Bunun dışında küçük kemirgenler ile küçük kuşlarla da beslenir. Ayrıca kiraz, incir, dut gibi meyveleri de yer. Nadiren örümcek, sümüklü böcek ve solucanlarla beslenirler.