Kara Kızıl Kuyruk Kuşu
Kara Kızıl Kuyruk Kuşu erişkin erkeği boynunu baştan başa çevreleyen beyaz boyun halkasıyla diğer tüm siyah renkli sinekkapanlardan rahatlıkla ayırt edilir. El kökündeki ve kanatlarındaki beyazlık kara sinekkapana göre daha fazladır. Alnındaki beyaz benek iridir. Kuyruk sokumundaki beyazlık genellikle kara ve alaca sinekkapana göre daha belirgindir. 1. yazındaki erkek bireylerin boyun halkası enseye doğru erileşebilir. Ayrıca el teleklerinin kökündeki beyazlık erişkin bireylere göre daha küçüktür. Dişisi ve 1. kışındaki genci gri-kahverengi renklerinde olup birbirlerine benzerler. Genç bireylerde bazen alaca sinekkapanda olduğu gibi 2. kanat barı olabilir. Dış telekteki beyazlığın daha az olması ve kanatlarındaki beyazlığın daha fazla olmasıyla ondan ayırt edilebilir.
Kara Kızıl Kuyruk Kuşu Yaşam Alanları ve Beslenme:
Kara Kızıl Kuyruk Kuşu Yaşam Alanları:
Kara Kızıl Kuyruk Kuşları kayalık yamaçlarda, yarlarda, yayla köylerinde ve şehirlerde ürer. Göç dönemlerinde farklı habitatlarda görmek mümkündür. Çoğunlukla yüksek irtifada bulunur ancak kış mevsiminde deniz kıyısına kadar inerler. Ülkemizin hemen hemen her bölgesinde görülen bu tür; İç Anadolu’nun kuzeyi Doğu Anadolu’da yaz göçmeni, İç Anadolu, Marmara, Akdeniz’in bazı yerlerinde lokal olarak yerli, diğer bölgelerde kış göçmeni ya da geçit kuşudur.
Kara Kızıl Kuyruk Kuşu Beslenme:
Kara Kızıl Kuyruk Kuşu sinek benzeri böcekler, böcek larvaları ve örümcekler ile beslenir. Sonbaharda çeşitli bitki tohumlarını da diyetine dahil eder.