Balaban Kuşu
Balaban Kuşu en gizli balıkçıldır. Açık kahverengi üzerine koyu çizgili giysisi ile sazların arasında mükemmel bir şekilde kamufle olur. Sazların arasında fark edilmemek için boynunu yukarı kaldırarak kıpırdamadan dik bir şekilde durur. Kötü havalarda açığa çıkabilir. Bazen tehlike anında kaçmak yerine olduğu yerde donup kalır. Çoğu zaman sadece sesi duyulur. Sesi boş bir şişenin ağzını üfleyince çıkan uğultuya benzer, ‘hu-phuu’. Kalın boynu ve gagası dikkat çeker. Tepesi siyahtır. Göz çevresi turkuaz veya siyah olabilir. Boynunun üzerindeki çizgiler dikine şeritler oluşturur.
Balaban Kuşu Yaşam Alanları ve Beslenme:
Balaban Kuşu Yaşam Alanları:
Türkiye’nin pek çok bölgesinde görülen bir türdür. Marmara, Ege, Orta Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde lokal olarak üreme kayıtları mevcuttur. Diğer bölgelerde kışın ve göç dönemlerinde görülür. Göller, lagünler ve bataklıklardaki yoğun sazlıklarda bulunur.
Balaban Kuşu Beslenme:
Balaban Kuşları balıklar, amfibiler, küçük memeliler, yumuşakçalar, yılanlar, kertenkeleler ve hatta küçük kuşlardan oluşan geniş bir diyeti vardır.